Quin va ser l’impacte de la pandèmia per la COVID-19 en els esports d’equip?

Quin va ser l’impacte de la pandèmia per la COVID-19 en els esports d’equip?

 

PROBLEMÀTICA / IDEA PRINCIPAL

La  propagació del COVID-19  va produir la interrupció i la cancel·lació parcial o total d’una innombrable llista de competicions esportives, afegint-hi també la suspensió de l’activitat diària dels/les esportistes.

QUÈ FAN A LA RECERCA?

En l’estudi es va realitzar una enquesta on els participants van proporcionar informació sobre els seus equips, lligues i entrenaments durant els confinaments. La mostra final va incloure tres-centes seixanta-una respostes procedents de 27 països diferents, que representava l’activitat de més de 4500 esportistes a tot el món.

QUINS RESULTATS OBTENEN?

Els continguts tècnics més planificats pels equips durant els confinaments van ser els exercicis dirigits a perfeccionar les habilitats de pilota i sense pilota. Pel que fa als continguts tàctics, el treball amb conceptes que afectaven la plantilla completa eren els preferits pels entrenadors, amb un percentatge més elevat en conceptes individuals i específics de posició en els equips que competien a nivell nacional, regional o local. El cinquanta-vuit per cent dels entrenadors (n = 134) van declarar que no havien preparat cap contingut tàctic per als seus jugadors durant aquest temps de la COVID-19. En canvi, tots els preparadors físics de la mostra (n = 131) van programar algun tipus d’activitat física per als seus jugadors/es durant els confinaments. Per treballar la condició física es va utilitzar un material molt divers amb les bandes elàstiques, els estris i mobles de la llar, els rodets d’escuma, els dispositius d’entrenament en suspensió (TRX) i els pesos lliures destacant per sobre de la resta.

APLICACIÓ PRÀCTICA DE L’ESTUDI

La majoria d’equips han estat actius durant els confinaments per la COVID-19. No obstant això, no totes les habilitats i capacitats s’han pogut treballar per igual i els entrenadors han de tenir en compte aquestes limitacions per millorar els aprenentatges i assegurar un retorn segur a l’esport, un cop es pugui tornar a entrenar i competir amb certa continuïtat.

VOLS SABER MÉS?

https://www.apunts.org/en-sports-in-time-covid-19-impact-articulo-S2666506920300547

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *